Marchewka w kuchni
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
Marchewka w kuchni to często jedynie dodatek - zupełnie nie słusznie! To warzywo może stanowić główną bazę wielu dań, nawet słodkich, co udowodnili nasi uczniowie.
Czekolada
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
Zapraszamy Was do kolejnej zabawy. Czekolada to gwarancja uśmiechu, słodkości i pozytywnego nastroju!
Na Wasze prace czekamy do 16 kwietnia.
Konkurs na Najlepszą potrawę wielkanocną
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
Konkurs na Najlepszą potrawę wielkanocną dobiegł końca. Otrzymaliśmy od was sporo zdjęć. Jury składające się z nauczycieli naszej szkoły stanęło przed niełatwym wyborem. Nadesłane prace są naprawdę wyjątkowe i widać, że włożyliście w tworzenie tych potraw wiele trudu. Dziękujemy za Wasze zaangażowanie! :)
Przy wyborze zwycięskich prac braliśmy pod uwagę Waszą pomysłowość i spójność z tradycjami wielkanocnymi. Zwracaliśmy uwagę na kreatywność w doborze surowców, jak i również ogólną estetykę potraw.
A oto nagrodzone potrawy
I miejsce: Paulina Dyka z kl 3Tg
II miejsce: Patrycja Bodora z kl 2Tgs
II miejsce: Dawid Gratza z kl 2 Kn
III miejsce: Magdalena Mond z kl 1Tg
Wyróżnienie otrzymują: Beata Barszcz z kl IV Tga oraz Julia Pankowaska z kl 2Tgs
KONKURS NA NAJCIEKAWSZĄ PREZENTACJĘ MULTIMEDIALNĄ o PERU
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
"Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach informuje o organizacji regionalnego konkursu
NA NAJCIEKAWSZĄ PREZENTACJĘ MULTIMEDIALNĄ o PERU
organizowany pod patronatem honorowego Konsula Peru Pana Wojciecha Giergiela.
Konkurs zostaje otwarty dnia 15.03.2021
Prace można nadsyłać do 16 kwietnia 2021r.
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół podstawowych klas VI-VIII "
ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU BĘDZIE 7.05.2021
Dzień Muffinki.
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
30 marca obchodziliśmy Dzień Muffinki. Uczniowie z tej okazji przygotowali wspaniałe babeczki. Pomimo tego, że nie mogliśmy tego spróbować i tak jesteśmy pod wrażeniem. Gratulujemy wszystkim zdolności i kreatywności !!!
KONKURS SZKOLNY KONKURS SZKOLNY
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
KONKURS SZKOLNY NAJLEPSZA POTRAWA WIELKANOCNA
w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Tarnowskich Górach
Zapraszamy do wzięcia udziału w SZKOLNYM KONKURSIE WIELKANOCNYM.
W konkursie może brać udział uczeń każdej klasy. Każdy uczestnik wykonuje własną potrawę wielkanocną z wybranych przez siebie surowców samodzielnie w domu, następnie dokumentuje ją w postaci zdjęć. Zdjęcia, które należy wysłać mają przedstawiać potrawę wielkanocną odpowiednio zaaranżowaną na tle dekoracji świątecznej oraz zdjęcia surowców i receptury.
Prace prosimy nadsyłać do 28.03.2021r.
Wszystkie informacje odnośnie konkursu zostały przekazane przez Dziennik Librus
Wyniki zostaną ogłoszone 30.03.2021r.
Nagrodą dla każdego uczestnika będą dodatkowe punkty z zachowania a za zajęcie miejsca na podium przewidziane są nagrody rzeczowe.
REGULAMIN
1. Każdy uczestnik konkursu wykonuje potrawę samodzielnie.
2. Dokumentuje swoją pracę w postaci zdjęć:
- potrawy wielkanocnej na tle dekoracji,
- wykorzystanych surowców
- receptury.
3. Przesłana praca powinna być opisana ( imię i nazwisko oraz klasa)
4. Komisja konkursowa, złożona jest z organizatorów konkursu oraz przedstawicieli Dyrekcji Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach.
5. W przyznaniu nagrody Komisja konkursowa będzie kierować się nawiązaniem do tematyki konkursu, oryginalnością, pomysłowością i estetyką nadesłanych prac.
6. Organizator będzie informował o werdykcie konkursu 30.03.2021r. na stronie internetowej ZSGH - TG.
7. Przesyłając pracę konkursową, uczestnik jednocześnie wyraża zgodę na publikację zdjęć w szkolnych mediach elektronicznych (takich jak strona internetowa Szkoły ZSGH - TG, Facebook).
8. Dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celach związanych z organizacją i przeprowadzeniem Konkursu i przyznaniem nagród.