Sprawozdanie Prezentacja - pobierz
NASZE KIERUNKI KSZTAŁCENIA
TECHNIKUM NR 6
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Cele szczegółowe innowacji i sposoby ich realizacji:
TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
• praktyki miesięczne i fakultatywne staże zawodowe w biurach podróży, hotelach, centrach informacji turystycznej, porcie lotniczym
• możliwość uzyskania uprawnień opiekuna/kierownika wycieczek
• zajęcia z animatorami czasu wolnego
• wycieczki przedmiotowe w kraju i za granicą
• język obcy zawodowy: organizacja turystyki krajowej i międzynarodowej
Technik żywienia i usług gastronomicznych to nowy zawód, który powstał z połączenia trzech zawodów na poziomie technika: technika żywienia i gospodarstwa domowego, technika organizacji usług gastronomicznych oraz kucharza. Dynamiczne zmiany zachodzące na rynku pracy wymusiły konieczność połączenia tych zawodów tak, aby absolwent tego kierunku kształcenia był bardziej wszechstronny i przystosowany do wymagań pracodawców oraz klientów
Branżowa Szkoła I Stopnia
W naszej szkole możesz kształcić się na jednym z 4 kierunków:
Kucharz
Piekarz
Cukiernik
Przetwórca Mięsa
Kelner
Magazynier Logistyk
Sprzedawca,
Pracownik Obsługi Hotelowej
Warsztaty prowadzą następującą działalność
wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych;Niech Ci jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje,
mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia.
Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych,
pełnych wiary,nadziei i miłości,
radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół
oraz Wesołego Alleluja!
życzy:
Dyrekcja, Grono Pedagogiczne
i pracownicy administracyjni ZSGH
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.
Klauzula informacyjna RODO. Dowiedz się więcej