Sprawozdanie Prezentacja - pobierz
NASZE KIERUNKI KSZTAŁCENIA
TECHNIKUM NR 6
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Cele szczegółowe innowacji i sposoby ich realizacji:
TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
• praktyki miesięczne i fakultatywne staże zawodowe w biurach podróży, hotelach, centrach informacji turystycznej, porcie lotniczym
• możliwość uzyskania uprawnień opiekuna/kierownika wycieczek
• zajęcia z animatorami czasu wolnego
• wycieczki przedmiotowe w kraju i za granicą
• język obcy zawodowy: organizacja turystyki krajowej i międzynarodowej
Technik żywienia i usług gastronomicznych to nowy zawód, który powstał z połączenia trzech zawodów na poziomie technika: technika żywienia i gospodarstwa domowego, technika organizacji usług gastronomicznych oraz kucharza. Dynamiczne zmiany zachodzące na rynku pracy wymusiły konieczność połączenia tych zawodów tak, aby absolwent tego kierunku kształcenia był bardziej wszechstronny i przystosowany do wymagań pracodawców oraz klientów
Branżowa Szkoła I Stopnia
W naszej szkole możesz kształcić się na jednym z 4 kierunków:
Kucharz
Piekarz
Cukiernik
Przetwórca Mięsa
Kelner
Magazynier Logistyk
Sprzedawca,
Pracownik Obsługi Hotelowej
Warsztaty prowadzą następującą działalność
wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych;„Zdrowie jest ważne nie dlatego, że jest ważne, ale dlatego, że bez zdrowia wszystko inne jest nieważne”
W dniu 12 grudnia 2023 roku 13 uczniów naszej szkoły stanęło do rywalizacji w 31. edycji Ogólnopolskiej Olimpiady Zdrowia, której celem jest promowanie prawidłowych wzorców racjonalnego żywienia, aktywności fizycznej oraz profilaktyki chorób dietozależnych i nowotworowych. Zwycięzcą etapu szkolnego została uczennica klasy IV TG – Julia Wiktorska. Podczas etapu rejonowego Olimpiady, który odbył się 12 stycznia 2024r. w Bytomiu, nasza reprezentantka zajęła V miejsce. Gratulujemy!!!
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.
Klauzula informacyjna RODO. Dowiedz się więcej