• Nasze Kierunki Kształcenia

    NASZE KIERUNKI KSZTAŁCENIA

    TECHNIKUM NR 6

    • Technik Hotelarstwa innowacja Steward/Stewardessa
    • Technik Obsługi Turystycznej oddział dwujęzyczny
    • Technik Żywienia i Obsługi Gastronomicznej

    BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA

    • Kucharz
    • Piekarz
    • Cukiernik
    • Wędliniarz

    Więcej

  • Technik Hotelarstwa z innowacją steward/stewardessa

    Cele szczegółowe innowacji i sposoby ich realizacji:

    • poszerzenie wiedzy z zakresu obsługi ruchu lotniczego,
    • poznanie specyfiki pracy na lotnisku i obsługi terminali,
    • zapoznanie się z procedurami bezpieczeństwa w transporcie lotniczym,
    • zwiększanie zakresu branżowych umiejętności językowych,
    • spotkania z pracownikami lotniska i stewardessami,
    • realizacja zajęć praktycznych w porcie lotniczym,
    • zajęcia z wizażystką

    Więcej

  • Technik Obsługi Turystycznej Oddział Dwujęzyczny

    TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ
    ODDZIAŁ DWUJĘZYCZNY

    W NASZEJ SZKOLE W JĘZYKU POLSKIM I ANGIELSKIM NAUCZANE BĘDĄ:

    • geografia w klasie pierwszej
    • geografia w zakresie rozszerzonym w klasach od drugiej do czwartej
    • przedmioty zawodowe związane z turystyką: 1 lub 2 przedmioty od klasy drugiej
    • Jest to nowoczesna metoda promowana w Europie i na świecie, co jest bardzo ważnym elementem przy rekrutacji na uczelnie wyższe.

    Więcej

  • Technik Żywienia I Usług Gastronomicznych

    Technik żywienia i usług gastronomicznych to nowy zawód, który powstał z połączenia trzech zawodów na poziomie technika: technika żywienia i gospodarstwa domowego, technika organizacji usług gastronomicznych oraz kucharza. Dynamiczne zmiany zachodzące na rynku pracy wymusiły konieczność połączenia tych zawodów tak, aby absolwent tego kierunku kształcenia był bardziej wszechstronny i przystosowany do wymagań pracodawców oraz klientów

    Wiecej

  • Branżowa Szkoła

    Branżowa Szkoła I Stopnia

    W naszej szkole możesz kształcić się na jednym z 4 kierunków:

    Kucharz

    Piekarz

    Cukiernik

    Wędliniarz

    Więcej

A A A

6-7 grudnia uczniowie naszej szkoły uczestniczyli  w wycieczce do Wrocławia. Celem wyjazdu było poznanie w ramach Bożonarodzeniowego Jarmarku smaków kuchni dolnośląskiej. Pośród pachnących lasem choinek, aromatu  czekoladowych pierników na uczniów czekała moc atrakcji i niespodzianek. Młodzież mogła podziwiać wyroby rękodzielnicze: ręcznie malowane świeczki, bombki, torby filcowe czy biżuterię. Punktem kulminacyjnym było spotkanie  się ze św. Mikołajem, oficjalne rozświetlenie przepięknej choinki oraz wspólne kolędowanie.       

Dnia 12 października nasze uczennice klasy pierwszej hotelarskiej z innowacją ‘stweradressa’ miały możliwość poznać tajniki zawodu bezpośrednio od czynnej stewardessy Pani Kamili Kowolik.

Opowieści mrożące krew w żyłach (gwałtowne nieudane podejścia do lądowania) oraz romantyczne wyznania miłosne (oświadczyny na pokładzie samolotu) to tylko niektóre z wielu historii, które usłyszeliśmy podczas spotkania.

Jak się okazało makijaż to nie tylko sprawa prywatna, ale także kwestia wizerunku firmy, pracę zawodową można łączyć z życiem rodzinnym a bezpieczeństwo lotu zależy w dużej mierze od wykorzystania umiejętności zachowania zimnej krwi z uśmiechem na twarzy połączonej ze skrupulatnym przestrzeganiem procedur.

Prezentacja zawodu odbyła się również w języku angielskim, który w tej branży jest nieodzownym narzędziem komunikacji ze względu na międzynarodowe środowisko pracy stewardessy.

Pani Kamili dziękujemy również za cenne informacje na temat wymagań stawianych stewardesom w trakcie rekrutacji do pracy na tym stanowisku, szczegółowy opis dnia z życia stewardessy oraz wskazanie na plusy i minusy wykonywania tego zawodu.

Jeszcze raz dziękujemy oraz liczymy, że w najbliższej przyszłości uda nam się ponownie spotkać.

Organizatorki spotkania

Barbara Buszka i Sylwia Klos

MATURA
W ROKU SZKOLNYM 2018/2019


Ciasteczka

Szanowny Użytkowniku!

  1. Kiedy wchodzisz na nasze strony (http://zsghtg.pl, http://moodle.zsghtg.pl) , na dysku Twojego komputera mogą być zapisywane tzw. ciasteczka (ang. cookies), czyli niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez nasz serwer albo serwisy, do których odwołujemy się w naszych witrynach, np. pokazując multimedia.
  2. Ciasteczka i podobne technologie używane są w witrynach internetowych przede wszystkim ze względu na wygodę użytkowników, m.in po to, by jak najlepiej dostosować treści i funkcje witryny do ich potrzeb i oczekiwań, a także w celach statystycznych.
  3. Pliki ciasteczek wysyłamy wyjątkowo. Służą one tworzeniu statystyk, które pomagają dostosować zawartość stron do oczekiwań użytkowników, zapamiętaniu preferowanego wyglądu stron, np. ustawionego rozmiaru czcionki, odnotowaniu faktu głosowania w prowadzonych ankietach albo wykonaniu przez użytkownika kilkuetapowych czynności (np. dodania artykułu, komentarza). Korzystamy również z ciasteczek służących dopasowaniu wyświetlanych reklam do zainteresowań odwiedzających witryny.
  4. Oprócz ciasteczek wysyłanych z naszego serwera za pośrednictwem naszej witryny, pliki cookies mogą być wysyłane także z serwerów stron, do których się odwołujemy, np. YouTube czy serwisów społecznościowych.
  5. Zapisywanych na Twoim komputerze informacji wysyłanych z naszego serwera nigdzie nie gromadzimy i w żaden sposób nie przetwarzamy.
  6. Każdy użytkownik może zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w używanej przez siebie przeglądarce, w tym zupełnie wyłączyć możliwość ich zapisywania. Jeśli nie wyłączysz możliwości zapisywania ciasteczek pochodzących z naszych witryn, oznacza to Twoją zgodę na ich zapisywanie i przechowywanie w komputerze.
  7. Jeżeli zdecydujesz się na odrzucenie wszystkich ciasteczek, nie będzie możliwe korzystanie z niektórych treści treści i usług udostępnianych w naszych witrynach, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie ciasteczek nie powoduje natomiast braku możliwości przeglądania stron w naszych witrynach.

RODO

Klauzula informacyjna

 

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuje się, iż:

1) Administratorem danych osobowych jest Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Tarnowskich Górach 42-600 Tarnowskie Góry ul. Karola Miarki 17

2) Szkoła wyznaczyła Inspektora Ochrony Danych Osobowych – Adam Korzuch, z którym można skontaktować się poprzez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w każdej sprawie dotyczącej przetwarzania Pani/Pana danych.

3) Dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań dydaktycznych, wychowawczych                      i opiekuńczych, zgodnie ustawą z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe, ustawą z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty, zgodnie Art. 6 ust. 1 lit. a, b, c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.; Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o gospodarce nieruchomościami (Dz.U. z 2018 r. poz. 121 z późn.zm.)

4) Dane osobowe przechowywane będą w czasie zgodnym z przepisami w/w Ustaw oraz aktów wykonawczych.

5) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

6) Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych osobowych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (możliwość istnieje jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, a nie na podstawie przepisów uprawniających administratora do przetwarzania tych danych)

7) Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pana/Pani, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

8) Odbiorcami Pani/Pana oraz dziecka danych osobowych będą:

- Starostwo Powiatowe w Tarnowskich Górach

- Ministerstwo Edukacji Narodowej

- Kuratorium Oświaty,

- dostawcy systemów informatycznych i usług IT na rzecz Szkoły

- operatorzy pocztowi i kurierzy,

- banki w zakresie realizacji płatności,

- podmioty świadczące na rzecz Szkoły usługi niezbędne do wykonania zobowiązania w zakresie kształcenia,

- organy uprawnione na podstawie przepisów prawa do otrzymania Pani/Pana danych osobowych.

9) Pani/Pana dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu.

10) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych wynikających z przepisów prawa jest obowiązkowe natomiast danych fakultatywnych jest dobrowolne. Konsekwencją nie podania przez Panią/Pana danych obowiązkowych danych osobowych będzie brak możliwości przyjęcia Pani/Pana do Szkoły.

OFERTA WARSZTATÓW

 

wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych

wyżywienie indywidualne;

organizację przyjęć okolicznościowych (wesela, stypy, inne);

szeroki asortyment wyrobów garmażeryjnych i ciastkarskich.

 

OBIADY

Smacznie, tanio z fachową i miłą obsługą!!!

DLA KONSUMENTÓW ABONAMENTOWYCH:

Cena obiadu:

Zestaw obiadowy – 14 zł ;

II danie – 12 zł;

½ obiadu – 10 zł;

zupa - 3 zł.

  

DLA KONSUMENTÓW INDYWIDUALNYCH:

Cena obiadu:

 Zestaw obiadowy – 16 zł ;

 II danie – 13 zł;

½ obiadu – 11 zł;

 Zupa – 4 zł;

Kompot - 1,50 zł;

Deser - 2,50.

 

Danie Dnia 8 zł

  

Sala Konsumpcyjna

 

Oferta Warsztatów

Warsztaty prowadzą następującą działalność

wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych;
wyżywienie indywidualne;
organizację przyjęć okolicznościowych (wesela, stypy, inne);
szeroki asortyment wyrobów garmażeryjnych i ciastkarskich.

Więcej

  • Dyrektor ZSGH
    Tomasz Respondek
    Dyrektor
    “Zespołu Szkół Gastronomiczno Hotelarskiego w Tarnowskich Górach”
    “nauczyciel języka niemieckiego”
  • Alina Wicik
    Wicedyrektor
    “Zespołu Szkół Gastronomiczno Hotelarskiego w Tarnowskich Górach”
    “nauczyciel przedmiotów zawodowych”

Ceny Obiadów

Zestaw Obiadowy Abonamentowy
14
Dla konsumentów abonamentowych
Drugie Danie Abonamentowe
12
Dla konsumentów abonamentowych
Połówka Zestawu Obiadowego Abonamentowego
10
Dla Konsumentów Abonamentowych
Zupa Abonamentowa
3
Dla konsumentów abonamentowych
Zestaw Obiadowy Gotówkowy
16
Dla Konsumentów Indywidualnych
Drugie Danie Gotówkowe
13
Dla Konsumentów Indywidualnych
Połówka Zestawu Obiadowego Gotówkowego
11
Dla klientów indywidualnych
Zupa Gotówkowa
4
Dla Konsumentów Indywidualnych
Danie Dnia
9
Dla Konsumentów indywidualnych
Kompot
1.50
Dla konsumentów indywidualnych
Deser
2.50
Dla konsumentów indywidualnych

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.

Klauzula informacyjna RODO. Dowiedz się więcej