• Nasze Kierunki Kształcenia

    NASZE KIERUNKI KSZTAŁCENIA

    TECHNIKUM NR 6

    • Technik Hotelarstwa innowacja Steward/Stewardessa
    • Technik Obsługi Turystycznej oddział dwujęzyczny
    • Technik Żywienia i Obsługi Gastronomicznej

    BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA

    • Kucharz
    • Piekarz
    • Cukiernik
    • Wędliniarz

    Więcej

  • Technik Hotelarstwa z innowacją steward/stewardessa

    Cele szczegółowe innowacji i sposoby ich realizacji:

    • poszerzenie wiedzy z zakresu obsługi ruchu lotniczego,
    • poznanie specyfiki pracy na lotnisku i obsługi terminali,
    • zapoznanie się z procedurami bezpieczeństwa w transporcie lotniczym,
    • zwiększanie zakresu branżowych umiejętności językowych,
    • spotkania z pracownikami lotniska i stewardessami,
    • realizacja zajęć praktycznych w porcie lotniczym,
    • zajęcia z wizażystką

    Więcej

  • Technik Obsługi Turystycznej Oddział Dwujęzyczny

    TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ
    ODDZIAŁ DWUJĘZYCZNY

    W NASZEJ SZKOLE W JĘZYKU POLSKIM I ANGIELSKIM NAUCZANE BĘDĄ:

    • geografia w klasie pierwszej
    • geografia w zakresie rozszerzonym w klasach od drugiej do czwartej
    • przedmioty zawodowe związane z turystyką: 1 lub 2 przedmioty od klasy drugiej
    • Jest to nowoczesna metoda promowana w Europie i na świecie, co jest bardzo ważnym elementem przy rekrutacji na uczelnie wyższe.

    Więcej

  • Technik Żywienia I Usług Gastronomicznych

    Technik żywienia i usług gastronomicznych to nowy zawód, który powstał z połączenia trzech zawodów na poziomie technika: technika żywienia i gospodarstwa domowego, technika organizacji usług gastronomicznych oraz kucharza. Dynamiczne zmiany zachodzące na rynku pracy wymusiły konieczność połączenia tych zawodów tak, aby absolwent tego kierunku kształcenia był bardziej wszechstronny i przystosowany do wymagań pracodawców oraz klientów

    Wiecej

  • Branżowa Szkoła

    Branżowa Szkoła I Stopnia

    W naszej szkole możesz kształcić się na jednym z 4 kierunków:

    Kucharz

    Piekarz

    Cukiernik

    Wędliniarz

    Więcej

A A A

Dnia 12 października nasze uczennice klasy pierwszej hotelarskiej z innowacją ‘stweradressa’ miały możliwość poznać tajniki zawodu bezpośrednio od czynnej stewardessy Pani Kamili Kowolik.

Opowieści mrożące krew w żyłach (gwałtowne nieudane podejścia do lądowania) oraz romantyczne wyznania miłosne (oświadczyny na pokładzie samolotu) to tylko niektóre z wielu historii, które usłyszeliśmy podczas spotkania.

Jak się okazało makijaż to nie tylko sprawa prywatna, ale także kwestia wizerunku firmy, pracę zawodową można łączyć z życiem rodzinnym a bezpieczeństwo lotu zależy w dużej mierze od wykorzystania umiejętności zachowania zimnej krwi z uśmiechem na twarzy połączonej ze skrupulatnym przestrzeganiem procedur.

Prezentacja zawodu odbyła się również w języku angielskim, który w tej branży jest nieodzownym narzędziem komunikacji ze względu na międzynarodowe środowisko pracy stewardessy.

Pani Kamili dziękujemy również za cenne informacje na temat wymagań stawianych stewardesom w trakcie rekrutacji do pracy na tym stanowisku, szczegółowy opis dnia z życia stewardessy oraz wskazanie na plusy i minusy wykonywania tego zawodu.

Jeszcze raz dziękujemy oraz liczymy, że w najbliższej przyszłości uda nam się ponownie spotkać.

Organizatorki spotkania

Barbara Buszka i Sylwia Klos

Oferta Warsztatów

Warsztaty prowadzą następującą działalność

wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych;
wyżywienie indywidualne;
organizację przyjęć okolicznościowych (wesela, stypy, inne);
szeroki asortyment wyrobów garmażeryjnych i ciastkarskich.

Więcej

  • Dyrektor ZSGH
    Tomasz Respondek
    Dyrektor
    “Zespołu Szkół Gastronomiczno Hotelarskiego w Tarnowskich Górach”
    “nauczyciel języka niemieckiego”
  • Alina Wicik
    Wicedyrektor
    “Zespołu Szkół Gastronomiczno Hotelarskiego w Tarnowskich Górach”
    “nauczyciel przedmiotów zawodowych”

Ceny Obiadów

Zestaw Obiadowy Abonamentowy
14
Dla konsumentów abonamentowych
Drugie Danie Abonamentowe
12
Dla konsumentów abonamentowych
Połówka Zestawu Obiadowego Abonamentowego
10
Dla Konsumentów Abonamentowych
Zupa Abonamentowa
3
Dla konsumentów abonamentowych
Zestaw Obiadowy Gotówkowy
16
Dla Konsumentów Indywidualnych
Drugie Danie Gotówkowe
13
Dla Konsumentów Indywidualnych
Połówka Zestawu Obiadowego Gotówkowego
11
Dla klientów indywidualnych
Zupa Gotówkowa
4
Dla Konsumentów Indywidualnych
Danie Dnia
9
Dla Konsumentów indywidualnych
Kompot
1.50
Dla konsumentów indywidualnych
Deser
2.50
Dla konsumentów indywidualnych

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.

Klauzula informacyjna RODO. Dowiedz się więcej