• NASZE KIERUNKI KSZTAŁCENIA

    NASZE KIERUNKI KSZTAŁCENIA
    TECHNIKUM NR 6

    • Technik Hotelarstwa innowacja Steward/Stewardessa
    • Technik Organizacji Turystycznej 
    • Technik Żywienia i Obsługi Gastronomicznej

    BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA

    • Kucharz
    • Piekarz
    • Cukiernik
    • Przetwórca Mięsa
    • Kelner
    • Magazynier Logistyk
    • Sprzedawca
    • Pracownik Obsługi Hotelowej
    Więcej
  • Technik Hotelarstwa z innowacją steward/stewardessa

    Cele szczegółowe innowacji i sposoby ich realizacji:

    • poszerzenie wiedzy z zakresu obsługi ruchu lotniczego,
    • poznanie specyfiki pracy na lotnisku i obsługi terminali,
    • zapoznanie się z procedurami bezpieczeństwa w transporcie lotniczym,
    • zwiększanie zakresu branżowych umiejętności językowych,
    • spotkania z pracownikami lotniska i stewardessami,
    • realizacja zajęć praktycznych w porcie lotniczym,
    • zajęcia z wizażystką

    Więcej

  • Technik Organizacji Turystyki

    TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI

    • praktyki miesięczne i fakultatywne staże zawodowe w biurach podróży, hotelach, centrach informacji turystycznej, porcie lotniczym
    • możliwość uzyskania uprawnień opiekuna/kierownika wycieczek
    • zajęcia z animatorami czasu wolnego
    • wycieczki przedmiotowe w kraju i za granicą
    • język obcy zawodowy: organizacja turystyki krajowej i międzynarodowej

    Więcej

  • Technik Żywienia I Usług Gastronomicznych

    Technik żywienia i usług gastronomicznych to nowy zawód, który powstał z połączenia trzech zawodów na poziomie technika: technika żywienia i gospodarstwa domowego, technika organizacji usług gastronomicznych oraz kucharza. Dynamiczne zmiany zachodzące na rynku pracy wymusiły konieczność połączenia tych zawodów tak, aby absolwent tego kierunku kształcenia był bardziej wszechstronny i przystosowany do wymagań pracodawców oraz klientów

    Wiecej

  • Branżowa Szkoła

    Branżowa Szkoła I Stopnia

    W naszej szkole możesz kształcić się na jednym z 4 kierunków:

    Kucharz
    Piekarz
    Cukiernik
    Przetwórca Mięsa
    Kelner
    Magazynier Logistyk
    Sprzedawca,
    Pracownik Obsługi Hotelowej

    Więcej

A A A

6-7 grudnia uczniowie naszej szkoły uczestniczyli  w wycieczce do Wrocławia. Celem wyjazdu było poznanie w ramach Bożonarodzeniowego Jarmarku smaków kuchni dolnośląskiej. Pośród pachnących lasem choinek, aromatu  czekoladowych pierników na uczniów czekała moc atrakcji i niespodzianek. Młodzież mogła podziwiać wyroby rękodzielnicze: ręcznie malowane świeczki, bombki, torby filcowe czy biżuterię. Punktem kulminacyjnym było spotkanie  się ze św. Mikołajem, oficjalne rozświetlenie przepięknej choinki oraz wspólne kolędowanie.       

          

Oferta Warsztatów

Warsztaty prowadzą następującą działalność

wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych;
wyżywienie indywidualne;
organizację przyjęć okolicznościowych (wesela, stypy, inne);
szeroki asortyment wyrobów garmażeryjnych i ciastkarskich.

Więcej

  • Dyrektor ZSGH
    Tomasz Respondek
    Dyrektor
    “Zespołu Szkół Gastronomiczno Hotelarskiego w Tarnowskich Górach”
    “nauczyciel języka niemieckiego”
  • Alina Wicik
    Wicedyrektor
    “Zespołu Szkół Gastronomiczno Hotelarskiego w Tarnowskich Górach”
    “nauczyciel przedmiotów zawodowych”

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.

Klauzula informacyjna RODO. Dowiedz się więcej