Staże

Staże w hotelu.

Nasze hotelarki Maria i Kinga, które swoją pracę wykonują w Hotelu Averroes już od początku miały możliwość wykonywania swoich obowiązków samodzielnie choć pod czujnym okiem doświadczonych pracowników Luisa i Rafaela. Starszy z nich Luis okazał się mistrzem języka migowego i świetnym nauczycielem języka hiszpańskiego.  Dziewczyny zaskoczyły personel hotelu szybkim tempem pracy, które dla nas Polaków jest normalne, choć mamy wrażenie, że tutaj pracuje się znacznie spokojniej.

Staże w restauracji.

Z kolei my czyli:  Weronika, Dagmara i Wiktoria swoją pracę rozpoczęłyśmy w Restaurante The Club, która słynie z podawania śniadań oraz lunchów przez cały dzień, co czyni ją wyjątkową restauracją nie tylko w Cordobie. Naszą opiekunką i mentorem jest przesympatyczna Suraya, właścicielka i kierowniczka restauracji. Dagmara i Wiktoria zajęły się przygotowywaniem posiłków, a Weronika pełni funkcję kelnerki.

Staż w cukierni.

Oskar, cukiernik, „nasz rodzynek” swoją trzytygodniową praktykę ma okazję spędzić w zakładzie cukierniczym „Obrador Santa Victoria”. Jego mentorem jest Rafael, do którego zwracamy się „Rafa” jest dla nas typowym Hiszpanem; uśmiechnięty i bardzo pogodny.

Oskar wykonuje sporą ilość tortów, jak również inne wyroby cukiernicze, które rozwożone są do wielu cukierni w Cordobie.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z przydzielonych nam miejsc pracy, gdzie już w pierwszym dniu czuliśmy się bardzo dobrze, byliśmy akceptowani, zauważono szybko nasze umiejętności i otrzymaliśmy pierwsze pochwały za dobrze wykonaną pracę.

DANE TELEADRESOWE:

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Adres: ul. Karola Miarki 17
Tarnowskie Góry, 42-600

E-mail: zsghtg@poczta.onet.pl

Telefon: 32 285 38 61

Inspektor Ochrony Danych:

Adam Korzuch

tel. 32 720-64-34; 509-630-830 
Adres e-mail: korzuch@infoic.pl

Rekrutacja 2025/2026

Wykaz podręczników

Projekty unijne

Przejdź do treści