Doświadczony kelner jest dziś na wagę złota – to na pewno potwierdzi wielu cenionych restauratorów. Zawód kelnera jest w naszym kraju ciągle dyskredytowany, traktowany jak przygoda na chwilę, taka praca na niby. „Kelner to nie tylko podawacz jedzenia” – przekonywał naszych uczniów Piotr Borecki, mistrz i zawodowy kelner – barman. Podczas szkolenia zorganizowanego 30 stycznia młodzi adepci sztuki kelnerskiej poznali zasady nakrywania stołów, przenoszenia zastawy stołowej i obsługi gości. Otwartość na relacje z ludźmi, wysoka kultura osobista i znajomość języków obcych – to jedne z najważniejszych cech dobrego kelnera.

Kurs kelnerski I stopnia
DANE TELEADRESOWE:
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
Adres: ul. Karola Miarki 17
Tarnowskie Góry, 42-600
E-mail: zsghtg@poczta.onet.pl
Telefon: 32 285 38 61
Inspektor Ochrony Danych:
Adam Korzuch
tel. 32 720-64-34; 509-630-830
Adres e-mail: korzuch@infoic.pl