Kurs kelnerski I stopnia

Doświadczony kelner jest dziś na wagę złota – to na pewno potwierdzi wielu cenionych restauratorów. Zawód kelnera jest w naszym kraju ciągle dyskredytowany, traktowany jak przygoda na chwilę, taka praca na niby. „Kelner to nie tylko podawacz jedzenia” – przekonywał naszych uczniów Piotr Borecki, mistrz i zawodowy kelner – barman. Podczas szkolenia zorganizowanego 30 stycznia młodzi adepci sztuki kelnerskiej poznali zasady nakrywania stołów, przenoszenia zastawy stołowej i obsługi gości. Otwartość na relacje z ludźmi, wysoka kultura osobista i znajomość języków obcych – to jedne z najważniejszych cech dobrego kelnera.

DANE TELEADRESOWE:

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Adres: ul. Karola Miarki 17
Tarnowskie Góry, 42-600

E-mail: zsghtg@poczta.onet.pl

Telefon: 32 285 38 61

Inspektor Ochrony Danych:

Adam Korzuch

tel. 32 720-64-34; 509-630-830 
Adres e-mail: korzuch@infoic.pl

Rekrutacja 2025/2026

Wykaz podręczników

Projekty unijne

Przejdź do treści