„Kuchnia Śląska w Nowoczesnej Odsłonie”.

W dniach 24-25 marca kolejny już raz nasi nauczyciele zawodu brali udział w szkoleniu kulinarnym w Akademia Kucharska by Sweet Decor. Tym razem tematem była „Kuchnia Śląska w Nowoczesnej Odsłonie”.
Pod okiem Szefa Dawida Klimańca sporządzali:
▶Plastry sarny jak tataki z kwaśnym selerem i emulsją chrzanową,
▶Liberkę drobiową z konfiturą z czerwonej cebuli, trawą żubrową, żurawiną i brioche,
▶Ozór wołowy w galarecie z piklami i emulsją szczypiorkową,
▶Żur a’la ramen,
▶Krem wodzionka z krupniokiem na chrupko,
▶Polik wołowy w sosie własnym, chrzanowym puree i piklowaną czerwoną kapustą,
▶Kluski śląskie z sandaczem veloute porowym i kawiorem,
▶Hekele z biszkoptem ze szpinaku,
▶Sajgonki z krupniokiem i salsą z kiszonej kapusty,
▶Karminadle z sarny z bryndzą i serem z ziemniaka oraz Tatar z jelenia.

DANE TELEADRESOWE:

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Adres: ul. Karola Miarki 17
Tarnowskie Góry, 42-600

E-mail: zsghtg@poczta.onet.pl

Telefon: 32 285 38 61

Inspektor Ochrony Danych:

Adam Korzuch

tel. 32 720-64-34; 509-630-830 
Adres e-mail: korzuch@infoic.pl

Rekrutacja 2025/2026

Wykaz podręczników

Projekty unijne

Przejdź do treści