W dniach 24-25 marca kolejny już raz nasi nauczyciele zawodu brali udział w szkoleniu kulinarnym w Akademia Kucharska by Sweet Decor. Tym razem tematem była „Kuchnia Śląska w Nowoczesnej Odsłonie”.
Pod okiem Szefa Dawida Klimańca sporządzali:
▶Plastry sarny jak tataki z kwaśnym selerem i emulsją chrzanową,
▶Liberkę drobiową z konfiturą z czerwonej cebuli, trawą żubrową, żurawiną i brioche,
▶Ozór wołowy w galarecie z piklami i emulsją szczypiorkową,
▶Żur a’la ramen,
▶Krem wodzionka z krupniokiem na chrupko,
▶Polik wołowy w sosie własnym, chrzanowym puree i piklowaną czerwoną kapustą,
▶Kluski śląskie z sandaczem veloute porowym i kawiorem,
▶Hekele z biszkoptem ze szpinaku,
▶Sajgonki z krupniokiem i salsą z kiszonej kapusty,
▶Karminadle z sarny z bryndzą i serem z ziemniaka oraz Tatar z jelenia.

„Kuchnia Śląska w Nowoczesnej Odsłonie”.
DANE TELEADRESOWE:
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
Adres: ul. Karola Miarki 17
Tarnowskie Góry, 42-600
E-mail: zsghtg@poczta.onet.pl
Telefon: 32 285 38 61
Inspektor Ochrony Danych:
Adam Korzuch
tel. 32 720-64-34; 509-630-830
Adres e-mail: korzuch@infoic.pl