• Nasze Kierunki Kształcenia

    NASZE KIERUNKI KSZTAŁCENIA

    TECHNIKUM NR 6

    • Technik Hotelarstwa innowacja Steward/Stewardessa
    • Technik Obsługi Turystycznej oddział dwujęzyczny
    • Technik Żywienia i Obsługi Gastronomicznej

    BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA

    • Kucharz
    • Piekarz
    • Cukiernik
    • Wędliniarz

    Więcej

  • Technik Hotelarstwa z innowacją steward/stewardessa

    Cele szczegółowe innowacji i sposoby ich realizacji:

    • poszerzenie wiedzy z zakresu obsługi ruchu lotniczego,
    • poznanie specyfiki pracy na lotnisku i obsługi terminali,
    • zapoznanie się z procedurami bezpieczeństwa w transporcie lotniczym,
    • zwiększanie zakresu branżowych umiejętności językowych,
    • spotkania z pracownikami lotniska i stewardessami,
    • realizacja zajęć praktycznych w porcie lotniczym,
    • zajęcia z wizażystką

    Więcej

  • Technik Obsługi Turystycznej Oddział Dwujęzyczny

    TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ
    ODDZIAŁ DWUJĘZYCZNY

    W NASZEJ SZKOLE W JĘZYKU POLSKIM I ANGIELSKIM NAUCZANE BĘDĄ:

    • geografia w klasie pierwszej
    • geografia w zakresie rozszerzonym w klasach od drugiej do czwartej
    • przedmioty zawodowe związane z turystyką: 1 lub 2 przedmioty od klasy drugiej
    • Jest to nowoczesna metoda promowana w Europie i na świecie, co jest bardzo ważnym elementem przy rekrutacji na uczelnie wyższe.

    Więcej

  • Technik Żywienia I Usług Gastronomicznych

    Technik żywienia i usług gastronomicznych to nowy zawód, który powstał z połączenia trzech zawodów na poziomie technika: technika żywienia i gospodarstwa domowego, technika organizacji usług gastronomicznych oraz kucharza. Dynamiczne zmiany zachodzące na rynku pracy wymusiły konieczność połączenia tych zawodów tak, aby absolwent tego kierunku kształcenia był bardziej wszechstronny i przystosowany do wymagań pracodawców oraz klientów

    Wiecej

  • Branżowa Szkoła

    Branżowa Szkoła I Stopnia

    W naszej szkole możesz kształcić się na jednym z 4 kierunków:

    Kucharz

    Piekarz

    Cukiernik

    Wędliniarz

    Więcej

A A A

Oferta Warsztatów

Warsztaty prowadzą następującą działalność

wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych;
wyżywienie indywidualne;
organizację przyjęć okolicznościowych (wesela, stypy, inne);
szeroki asortyment wyrobów garmażeryjnych i ciastkarskich.

Więcej

  • Dyrektor ZSGH
    Tomasz Respondek
    Dyrektor
    “Zespołu Szkół Gastronomiczno Hotelarskiego w Tarnowskich Górach”
    “nauczyciel języka niemieckiego”
  • Alina Wicik
    Wicedyrektor
    “Zespołu Szkół Gastronomiczno Hotelarskiego w Tarnowskich Górach”
    “nauczyciel przedmiotów zawodowych”

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.

Klauzula informacyjna RODO. Dowiedz się więcej