• Chcielibyśmy zaprosić absolwentów oraz wszystkich przyjaciół szkoły do czynnego udziału w uroczystościach i imprezach towarzyszących z okazji  obchodów 70 - lecia Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach.które odbędą się 23 października 2015 r. Więcej informacji pod nr tel. 32 285 38 61 lub na stronie zsghtg.pl w zakładce 70 - lecie

  • Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową moralność, nieograniczoną tolerancyjność, do pasji posuniętą pracowitość, dążyć do ciągłego uzupełniania swego wykształcenia, pomagać innym’’. W hotelarstwie dominuje relacja człowiek - człowiek i najważniejszym podmiotem jest Gość.  Hotelarstwo jest wyjątkową branżą z pięknymi tradycjami, w której staramy się tworzyć dla Gości ,,dom poza domem’’, poznajemy nowych ludzi, ciągle coś się dzieje. Zapraszamy na kierunek TECHNIK HOTELARSTWA

    więcej...

  • Lubisz podróże, często planujesz wakacje, chciałbyś w przyszłości prowadzić własne biuro podróży - kształć się u nas wybierając kierunek TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ

    więcej...

  • Interesujesz się gastronomią, Wybierz jeden z kierunków: TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, KELNER

    więcej...

  • Interesujesz się produkcją żywności doskonal się wybierając jeden z kierunków: KUCHARZ, PIEKARZ, CUKIERNIK, WĘDLINIARZ,

    więcej...

Konkurs na „ Potrawę Świąteczną"

PDF Drukuj Email
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 
Wpisany przez Administrator    środa, 17 grudnia 2014 09:51

W dniu 8 grudnia 2014 r. w Zespole Szkól Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach przy ul. K. Miarki 17 odbył się konkurs na „ Potrawę Świąteczną".
Młodzi kucharze i cukiernicy sporządzali potrawy, które kojarzą się ze świętami. Obok tradycyjnego karpia i kutii pojawiły się takie potrawy jak: „śledzie w różnych odsłonach”, „łosoś faszerowany”, „karp w pistacjach” i wiele innych .W tym roku rywalizowało ze sobą 12 uczennic i uczniów naszej szkoły. Wszyscy Jurorzy podkreślali wysoki poziom pracy i efektów uczestników konkursu. Bardzo nas to cieszy, że kształcimy takich znakomitych kucharzy i cukierników.

I miejsce zajęła Klaudia Gajda, II miejsce przypadło Grzegorzowi Bien, a III miejsce zajęła Grażyna Kokoszka.

Każdy uczestnik wykazał się kreatywnością, zaangażowaniem oraz determinacją za co otrzymali nagrody i gratulacje.

Poprawiony: środa, 17 grudnia 2014 09:55
 
Tutaj jesteś:

Kontakt

Zespół Szkół
Gastronomiczno-Hotelarskich

Dyrektor: Tomasz Respondek
Wicedyrektor: Wiesława Paduch

ul. Karola Miarki 17
42-600 Tarnowskie Góry

tel/fax. (032) 285 38 61
e-mail: zsghtg@poczta.onet.pl

NIP: 645-12-20-451
REGON:

mapa - google maps

FILM PROMOCYJNY

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 62 gości