A A A

21 lutego 2018r. w naszej szkole odbył się konkurs „Pizza po naszymu”. W konkursie tym brało udział 8 zespołów uczniów: Mateusz Wyscoki i Rafał Bazan (kl. IV Tga), Dawid Pietruszewski i Jan Pipke (kl. III K), Opara Sylwester, Wolko Zuzanna, Zaręba Dawid i Kaczmarek Patryk (kl. I Tgb), Gribsz Paweł (kl. II K), Kłaczek Przemysław (kl. II Tgb), Krysik Wioletta (kl. II Tgb), Pająk Krzysztof i Ważny Adrianna (kl. III Tgb), Kasperek Wiktoria (kl. II K), Słobodzian Daniel (kl. I K).

Uczestnicy przygotowali samodzielnie pizze z różnymi składnikami a najbardziej interesujące były składniki kojarzące się z naszym regionem np. sos musztardowy z karczkiem i ogórkami, rolada śląska, ciasto z dodatkiem kapusty po chłopsku. Zespoły pracowały przez 2 godziny ze skupieniem i precyzją a efekty przerosły oczekiwania jury. Potrawy konkursowe oceniane były przez: dyrektora Szkoły T. Respondek, wicedyrektora W. Paduch, kierownika praktyk T. Gacki, nauczyciela zawodu J. Mazur, przedstawicielka Starostwa Powiatowego A. Barona, właścicielkę Restauracji „Modra” oraz Przedstawiciele Rady Rodziców E. Dulska, K. Jędrzejewska. Jury oceniało kreatywność i oryginalność wykonania, jakość i estetykę podania pizzy, smak oraz prezentację pizzy. Wszystkie przygotowane pizze były na wysokim poziomie zaprezentowane przez uczniów a członkowie jury podsumowując konkurs powiedzieli że pizze te były lepsze niż niejedna pizza serwowana przez pizzerie w naszym mieście.

Dla wszystkich uczestników zostały ufundowane nagrody przez Rade Rodziców ZSGHTG.

  • I miejsce zajęła uczennica Wioletta Krysik z kl. II Tgb
  • II miejsce zajęli uczniowie  Mateusz Wysocki i Rafał Bazan z kl. IV Tga
  • III miejsce zajęli uczniowie Wiktoria Kasperek z kl. II K i Daniel Słobodzian z kl. I K

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.