- Szczegóły
- Kategoria: Nieprzypisane
Dnia 12 października nasze uczennice klasy pierwszej hotelarskiej z innowacją ‘stweradressa’ miały możliwość poznać tajniki zawodu bezpośrednio od czynnej stewardessy Pani Kamili Kowolik.
Opowieści mrożące krew w żyłach (gwałtowne nieudane podejścia do lądowania) oraz romantyczne wyznania miłosne (oświadczyny na pokładzie samolotu) to tylko niektóre z wielu historii, które usłyszeliśmy podczas spotkania.
Jak się okazało makijaż to nie tylko sprawa prywatna, ale także kwestia wizerunku firmy, pracę zawodową można łączyć z życiem rodzinnym a bezpieczeństwo lotu zależy w dużej mierze od wykorzystania umiejętności zachowania zimnej krwi z uśmiechem na twarzy połączonej ze skrupulatnym przestrzeganiem procedur.
Prezentacja zawodu odbyła się również w języku angielskim, który w tej branży jest nieodzownym narzędziem komunikacji ze względu na międzynarodowe środowisko pracy stewardessy.
Pani Kamili dziękujemy również za cenne informacje na temat wymagań stawianych stewardesom w trakcie rekrutacji do pracy na tym stanowisku, szczegółowy opis dnia z życia stewardessy oraz wskazanie na plusy i minusy wykonywania tego zawodu.
Jeszcze raz dziękujemy oraz liczymy, że w najbliższej przyszłości uda nam się ponownie spotkać.
Organizatorki spotkania
Barbara Buszka i Sylwia Klos
- Szczegóły
- Kategoria: Nieprzypisane
- Szczegóły
- Kategoria: Nieprzypisane
Ciasteczka
Szanowny Użytkowniku!
- Kiedy wchodzisz na nasze strony (http://zsghtg.pl, http://moodle.zsghtg.pl) , na dysku Twojego komputera mogą być zapisywane tzw. ciasteczka (ang. cookies), czyli niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez nasz serwer albo serwisy, do których odwołujemy się w naszych witrynach, np. pokazując multimedia.
- Ciasteczka i podobne technologie używane są w witrynach internetowych przede wszystkim ze względu na wygodę użytkowników, m.in po to, by jak najlepiej dostosować treści i funkcje witryny do ich potrzeb i oczekiwań, a także w celach statystycznych.
- Pliki ciasteczek wysyłamy wyjątkowo. Służą one tworzeniu statystyk, które pomagają dostosować zawartość stron do oczekiwań użytkowników, zapamiętaniu preferowanego wyglądu stron, np. ustawionego rozmiaru czcionki, odnotowaniu faktu głosowania w prowadzonych ankietach albo wykonaniu przez użytkownika kilkuetapowych czynności (np. dodania artykułu, komentarza). Korzystamy również z ciasteczek służących dopasowaniu wyświetlanych reklam do zainteresowań odwiedzających witryny.
- Oprócz ciasteczek wysyłanych z naszego serwera za pośrednictwem naszej witryny, pliki cookies mogą być wysyłane także z serwerów stron, do których się odwołujemy, np. YouTube czy serwisów społecznościowych.
- Zapisywanych na Twoim komputerze informacji wysyłanych z naszego serwera nigdzie nie gromadzimy i w żaden sposób nie przetwarzamy.
- Każdy użytkownik może zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w używanej przez siebie przeglądarce, w tym zupełnie wyłączyć możliwość ich zapisywania. Jeśli nie wyłączysz możliwości zapisywania ciasteczek pochodzących z naszych witryn, oznacza to Twoją zgodę na ich zapisywanie i przechowywanie w komputerze.
- Jeżeli zdecydujesz się na odrzucenie wszystkich ciasteczek, nie będzie możliwe korzystanie z niektórych treści treści i usług udostępnianych w naszych witrynach, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie ciasteczek nie powoduje natomiast braku możliwości przeglądania stron w naszych witrynach.
RODO
Klauzula informacyjna
Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuje się, iż:
1) Administratorem danych osobowych jest Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Tarnowskich Górach 42-600 Tarnowskie Góry ul. Karola Miarki 17
2) Szkoła wyznaczyła Inspektora Ochrony Danych Osobowych – Adam Korzuch, z którym można skontaktować się poprzez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w każdej sprawie dotyczącej przetwarzania Pani/Pana danych.
3) Dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych, zgodnie ustawą z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe, ustawą z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty, zgodnie Art. 6 ust. 1 lit. a, b, c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.; Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o gospodarce nieruchomościami (Dz.U. z 2018 r. poz. 121 z późn.zm.)
4) Dane osobowe przechowywane będą w czasie zgodnym z przepisami w/w Ustaw oraz aktów wykonawczych.
5) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
6) Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych osobowych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (możliwość istnieje jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, a nie na podstawie przepisów uprawniających administratora do przetwarzania tych danych)
7) Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pana/Pani, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
8) Odbiorcami Pani/Pana oraz dziecka danych osobowych będą:
- Starostwo Powiatowe w Tarnowskich Górach
- Ministerstwo Edukacji Narodowej
- Kuratorium Oświaty,
- dostawcy systemów informatycznych i usług IT na rzecz Szkoły
- operatorzy pocztowi i kurierzy,
- banki w zakresie realizacji płatności,
- podmioty świadczące na rzecz Szkoły usługi niezbędne do wykonania zobowiązania w zakresie kształcenia,
- organy uprawnione na podstawie przepisów prawa do otrzymania Pani/Pana danych osobowych.
9) Pani/Pana dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu.
10) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych wynikających z przepisów prawa jest obowiązkowe natomiast danych fakultatywnych jest dobrowolne. Konsekwencją nie podania przez Panią/Pana danych obowiązkowych danych osobowych będzie brak możliwości przyjęcia Pani/Pana do Szkoły.
- Szczegóły
- Kategoria: Nieprzypisane
OFERTA WARSZTATÓW
wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych wyżywienie indywidualne; organizację przyjęć okolicznościowych (wesela, stypy, inne); szeroki asortyment wyrobów garmażeryjnych i ciastkarskich. |
|
OBIADYSmacznie, tanio z fachową i miłą obsługą!!! |
|
DLA KONSUMENTÓW ABONAMENTOWYCH:Cena obiadu: Zestaw obiadowy – 14 zł ; II danie – 12 zł; ½ obiadu – 10 zł; zupa - 3 zł. |
![]() ![]() |
DLA KONSUMENTÓW INDYWIDUALNYCH:Cena obiadu: Zestaw obiadowy – 16 zł ; II danie – 13 zł; ½ obiadu – 11 zł; Zupa – 4 zł; Kompot - 1,50 zł; Deser - 2,50.
Danie Dnia 8 zł |
![]() ![]() |
Sala Konsumpcyjna
- Szczegóły
- Kategoria: Nieprzypisane
WYKAZ KADRY PEDAGOGICZNEJ
Nazwisko i imię |
Przydzielone zajęcia |
|
Adach Katarzyna |
Matematyka Zajęcia Rewalidacyjne |
|
Burkert Marzena |
Wychowanie Fizyczne |
|
Buszka Barbara |
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne |
|
Caban Michał |
Język angielski, |
|
Cieśla Małgorzata |
Biologia |
|
Ćwieląg Agnieszka |
Język niemiecki, |
|
Drzazga Justyna |
Język polski, |
|
Furmaniuk Agnieszka |
Wychowanie fizyczne, |
|
Gacki Teresa |
kierownik szkolenia praktycznego, |
|
Gąsewicz - Kluba Katarzyna |
Religia, |
|
Gołkowska Gabriela |
Religia |
|
Góra Joanna |
Język polski |
|
Izworski Krzysztof |
Wychowanie fizyczne |
|
Janicki Paweł |
Historia, |
|
Janik Jadwiga |
Przedmioty zawodowe gastronomiczne, |
|
Jendrysek Katarzyna |
Przedmioty zawodowe gastronomiczne |
|
Tyc Aleksandra |
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne | |
Klos Sylwia |
Język angielski, |
|
Koncewicz Ewa |
Język angielski, |
|
Krztoń Bożena |
Język obcy zawodowy - angielski, |
|
Kudlińska Katarzyna |
Obowiązki bibliotekarza |
|
Woźnikowska Justyna |
Przedmioty zawodowe gastronomiczne |
|
Machura Hanna |
Marketing usług hotelarskich, |
|
Małota Wenancjusz |
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne |
|
Mateja Alina |
Matematyka, |
|
Mazur-Pogoda Jolanta |
Zajęcia praktyczne, |
|
Matysek Bożena |
|
|
Milata Magdalena |
Fizyka, |
|
Myrcik Andrzej |
Edukacja dla bezpieczeństwa, |
|
Nowakowski Euzebiusz |
Wychowanie fizyczne, |
|
Pawlak Ewa |
Przedmioty zawodowe gastronomiczne |
|
Pilarek Aleksandra |
Zajęcia rewalidacyjne, |
|
Piorun Alicja |
Język angielski, |
|
Polakiewicz - Sklorz Lucyna |
Chemia, |
|
Respondek Tomasz |
Dyrektor |
|
Smolarczyk Anna |
Język francuski |
|
Smura Agnieszka |
Zajęcia praktyczne, |
|
Sosnowska Lidia |
kierownik warsztatów, |
|
Stepowany Halina |
Przedmioty zawodowe gastronomiczne |
|
Ślusarczyk Brygida |
Zajęcia praktyczne, |
|
Koloska Mariola |
Wychowanie fizyczne |
|
Turczyńska - Rewers Teresa |
Wiedza o społeczeństwie, |
|
Wicik Alina |
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne |
|
Woźna Beata |
Język polski, |
|
Zawartka Elżbieta |
Przedmioty zawodowe gastronomiczne |
|
Zobawa Marcin |
Informatyka, |
|
Zweiffel Agata |
Geografia, |