A A A

Dnia 12 października nasze uczennice klasy pierwszej hotelarskiej z innowacją ‘stweradressa’ miały możliwość poznać tajniki zawodu bezpośrednio od czynnej stewardessy Pani Kamili Kowolik.

Opowieści mrożące krew w żyłach (gwałtowne nieudane podejścia do lądowania) oraz romantyczne wyznania miłosne (oświadczyny na pokładzie samolotu) to tylko niektóre z wielu historii, które usłyszeliśmy podczas spotkania.

Jak się okazało makijaż to nie tylko sprawa prywatna, ale także kwestia wizerunku firmy, pracę zawodową można łączyć z życiem rodzinnym a bezpieczeństwo lotu zależy w dużej mierze od wykorzystania umiejętności zachowania zimnej krwi z uśmiechem na twarzy połączonej ze skrupulatnym przestrzeganiem procedur.

Prezentacja zawodu odbyła się również w języku angielskim, który w tej branży jest nieodzownym narzędziem komunikacji ze względu na międzynarodowe środowisko pracy stewardessy.

Pani Kamili dziękujemy również za cenne informacje na temat wymagań stawianych stewardesom w trakcie rekrutacji do pracy na tym stanowisku, szczegółowy opis dnia z życia stewardessy oraz wskazanie na plusy i minusy wykonywania tego zawodu.

Jeszcze raz dziękujemy oraz liczymy, że w najbliższej przyszłości uda nam się ponownie spotkać.

Organizatorki spotkania

Barbara Buszka i Sylwia Klos

MATURA
W ROKU SZKOLNYM 2018/2019


Ciasteczka

Szanowny Użytkowniku!

  1. Kiedy wchodzisz na nasze strony (http://zsghtg.pl, http://moodle.zsghtg.pl) , na dysku Twojego komputera mogą być zapisywane tzw. ciasteczka (ang. cookies), czyli niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez nasz serwer albo serwisy, do których odwołujemy się w naszych witrynach, np. pokazując multimedia.
  2. Ciasteczka i podobne technologie używane są w witrynach internetowych przede wszystkim ze względu na wygodę użytkowników, m.in po to, by jak najlepiej dostosować treści i funkcje witryny do ich potrzeb i oczekiwań, a także w celach statystycznych.
  3. Pliki ciasteczek wysyłamy wyjątkowo. Służą one tworzeniu statystyk, które pomagają dostosować zawartość stron do oczekiwań użytkowników, zapamiętaniu preferowanego wyglądu stron, np. ustawionego rozmiaru czcionki, odnotowaniu faktu głosowania w prowadzonych ankietach albo wykonaniu przez użytkownika kilkuetapowych czynności (np. dodania artykułu, komentarza). Korzystamy również z ciasteczek służących dopasowaniu wyświetlanych reklam do zainteresowań odwiedzających witryny.
  4. Oprócz ciasteczek wysyłanych z naszego serwera za pośrednictwem naszej witryny, pliki cookies mogą być wysyłane także z serwerów stron, do których się odwołujemy, np. YouTube czy serwisów społecznościowych.
  5. Zapisywanych na Twoim komputerze informacji wysyłanych z naszego serwera nigdzie nie gromadzimy i w żaden sposób nie przetwarzamy.
  6. Każdy użytkownik może zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w używanej przez siebie przeglądarce, w tym zupełnie wyłączyć możliwość ich zapisywania. Jeśli nie wyłączysz możliwości zapisywania ciasteczek pochodzących z naszych witryn, oznacza to Twoją zgodę na ich zapisywanie i przechowywanie w komputerze.
  7. Jeżeli zdecydujesz się na odrzucenie wszystkich ciasteczek, nie będzie możliwe korzystanie z niektórych treści treści i usług udostępnianych w naszych witrynach, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie ciasteczek nie powoduje natomiast braku możliwości przeglądania stron w naszych witrynach.

RODO

Klauzula informacyjna

 

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuje się, iż:

1) Administratorem danych osobowych jest Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Tarnowskich Górach 42-600 Tarnowskie Góry ul. Karola Miarki 17

2) Szkoła wyznaczyła Inspektora Ochrony Danych Osobowych – Adam Korzuch, z którym można skontaktować się poprzez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w każdej sprawie dotyczącej przetwarzania Pani/Pana danych.

3) Dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań dydaktycznych, wychowawczych                      i opiekuńczych, zgodnie ustawą z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe, ustawą z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty, zgodnie Art. 6 ust. 1 lit. a, b, c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.; Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o gospodarce nieruchomościami (Dz.U. z 2018 r. poz. 121 z późn.zm.)

4) Dane osobowe przechowywane będą w czasie zgodnym z przepisami w/w Ustaw oraz aktów wykonawczych.

5) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

6) Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych osobowych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (możliwość istnieje jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, a nie na podstawie przepisów uprawniających administratora do przetwarzania tych danych)

7) Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pana/Pani, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

8) Odbiorcami Pani/Pana oraz dziecka danych osobowych będą:

- Starostwo Powiatowe w Tarnowskich Górach

- Ministerstwo Edukacji Narodowej

- Kuratorium Oświaty,

- dostawcy systemów informatycznych i usług IT na rzecz Szkoły

- operatorzy pocztowi i kurierzy,

- banki w zakresie realizacji płatności,

- podmioty świadczące na rzecz Szkoły usługi niezbędne do wykonania zobowiązania w zakresie kształcenia,

- organy uprawnione na podstawie przepisów prawa do otrzymania Pani/Pana danych osobowych.

9) Pani/Pana dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu.

10) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych wynikających z przepisów prawa jest obowiązkowe natomiast danych fakultatywnych jest dobrowolne. Konsekwencją nie podania przez Panią/Pana danych obowiązkowych danych osobowych będzie brak możliwości przyjęcia Pani/Pana do Szkoły.

OFERTA WARSZTATÓW

 

wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych

wyżywienie indywidualne;

organizację przyjęć okolicznościowych (wesela, stypy, inne);

szeroki asortyment wyrobów garmażeryjnych i ciastkarskich.

 

OBIADY

Smacznie, tanio z fachową i miłą obsługą!!!

DLA KONSUMENTÓW ABONAMENTOWYCH:

Cena obiadu:

Zestaw obiadowy – 14 zł ;

II danie – 12 zł;

½ obiadu – 10 zł;

zupa - 3 zł.

  

DLA KONSUMENTÓW INDYWIDUALNYCH:

Cena obiadu:

 Zestaw obiadowy – 16 zł ;

 II danie – 13 zł;

½ obiadu – 11 zł;

 Zupa – 4 zł;

Kompot - 1,50 zł;

Deser - 2,50.

 

Danie Dnia 8 zł

  

Sala Konsumpcyjna

 

WYKAZ KADRY PEDAGOGICZNEJ

Nazwisko i imię
poziom wykształcenia/staż pedagogiczny / stopień awansu
wniosek o postępowanieu kw.

Przydzielone zajęcia

 
 

Adach Katarzyna

Matematyka

Zajęcia Rewalidacyjne

 

Burkert Marzena

Wychowanie Fizyczne

 

Buszka Barbara

Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne

 

Caban Michał

Język angielski,
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne
Język obcy zawodowy - angielski

 

Cieśla  Małgorzata

Biologia

 

Ćwieląg Agnieszka

Język niemiecki,
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczno-gastronomiczne

 

Drzazga Justyna

Język polski,

 

Furmaniuk Agnieszka

Wychowanie fizyczne,
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne

 

Gacki Teresa

kierownik szkolenia praktycznego,
przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Gąsewicz - Kluba Katarzyna

Religia,
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne

 

Gołkowska Gabriela

Religia

 

Góra Joanna

Język polski

 

Izworski Krzysztof

Wychowanie fizyczne

 

Janicki Paweł

Historia,
Historia i społeczeństwo

 

Janik Jadwiga

Przedmioty zawodowe gastronomiczne,
Zajęcia praktyczne,

 

Jendrysek Katarzyna

Przedmioty zawodowe gastronomiczne
Zajęcia praktyczne,

 

Tyc Aleksandra

Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne  

Klos Sylwia

Język angielski,
Język obcy zawodowy - angielski

 

Koncewicz Ewa

Język angielski,
Język obcy zawodowy - angielski

 

Krztoń Bożena

Język obcy zawodowy - angielski,
Język angielski

 

Kudlińska Katarzyna

Obowiązki bibliotekarza

 

Woźnikowska Justyna

Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Machura Hanna

Marketing usług hotelarskich,
Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelowego,
Podstawy działalności gospodarczej,
podstawy działalności  w gastronomii,
podstawy działalności gospodarczej w turystyce,
Marketing w turystyce

 

Małota Wenancjusz

Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne

 

Mateja Alina

Matematyka,

 

Mazur-Pogoda Jolanta

Zajęcia praktyczne,
Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Matysek Bożena


Zajęcia praktyczne,
Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Milata Magdalena

Fizyka,
Matematyka

 

Myrcik Andrzej

Edukacja dla bezpieczeństwa,
Wychowanie fizyczne

 

Nowakowski Euzebiusz

Wychowanie fizyczne,
Podstawy przedsiębiorczości
Wychowanie do życia w rodzinie

 

Pawlak Ewa

Przedmioty zawodowe gastronomiczne

  

Pilarek Aleksandra

Zajęcia rewalidacyjne,
Obowiązki pedagoga

 

Piorun Alicja

Język angielski,
Język obcy zawodowy - angielski,

 

Polakiewicz - Sklorz Lucyna

Chemia,
Podstawy przedsiębiorczości,
Matematyka,
Matematyka rozszerzona

 

Respondek Tomasz

Dyrektor
Język niemiecki

 

Smolarczyk Anna

Język francuski

 

Smura Agnieszka

Zajęcia praktyczne,
Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Sosnowska Lidia

kierownik warsztatów,
Zajęcia praktyczne

 

Stepowany Halina

Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Ślusarczyk Brygida

Zajęcia praktyczne,
Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Koloska Mariola

Wychowanie fizyczne

 

Turczyńska - Rewers Teresa

Wiedza o społeczeństwie,
Wychowanie do życia w rodzinie,
Historia i społeczeństwo,
Wiedza o kulturze,
Historia

 

Wicik Alina

Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne
Zajęcia rewalidacyjne

 

Woźna Beata

Język polski,
Etyka,
Wiedza o kulturze

 

Zawartka Elżbieta

Przedmioty zawodowe gastronomiczne
Zajęcia praktyczne,

 

Zobawa Marcin

Informatyka,
Wychowanie fizyczne
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne

 

Zweiffel Agata

Geografia,

 

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.

Klauzula informacyjna RODO. Dowiedz się więcej