A A A

MATURA
W ROKU SZKOLNYM 2018/2019


Ciasteczka

Szanowny Użytkowniku!

  1. Kiedy wchodzisz na nasze strony (http://zsghtg.pl, http://moodle.zsghtg.pl) , na dysku Twojego komputera mogą być zapisywane tzw. ciasteczka (ang. cookies), czyli niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez nasz serwer albo serwisy, do których odwołujemy się w naszych witrynach, np. pokazując multimedia.
  2. Ciasteczka i podobne technologie używane są w witrynach internetowych przede wszystkim ze względu na wygodę użytkowników, m.in po to, by jak najlepiej dostosować treści i funkcje witryny do ich potrzeb i oczekiwań, a także w celach statystycznych.
  3. Pliki ciasteczek wysyłamy wyjątkowo. Służą one tworzeniu statystyk, które pomagają dostosować zawartość stron do oczekiwań użytkowników, zapamiętaniu preferowanego wyglądu stron, np. ustawionego rozmiaru czcionki, odnotowaniu faktu głosowania w prowadzonych ankietach albo wykonaniu przez użytkownika kilkuetapowych czynności (np. dodania artykułu, komentarza). Korzystamy również z ciasteczek służących dopasowaniu wyświetlanych reklam do zainteresowań odwiedzających witryny.
  4. Oprócz ciasteczek wysyłanych z naszego serwera za pośrednictwem naszej witryny, pliki cookies mogą być wysyłane także z serwerów stron, do których się odwołujemy, np. YouTube czy serwisów społecznościowych.
  5. Zapisywanych na Twoim komputerze informacji wysyłanych z naszego serwera nigdzie nie gromadzimy i w żaden sposób nie przetwarzamy.
  6. Każdy użytkownik może zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w używanej przez siebie przeglądarce, w tym zupełnie wyłączyć możliwość ich zapisywania. Jeśli nie wyłączysz możliwości zapisywania ciasteczek pochodzących z naszych witryn, oznacza to Twoją zgodę na ich zapisywanie i przechowywanie w komputerze.
  7. Jeżeli zdecydujesz się na odrzucenie wszystkich ciasteczek, nie będzie możliwe korzystanie z niektórych treści treści i usług udostępnianych w naszych witrynach, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie ciasteczek nie powoduje natomiast braku możliwości przeglądania stron w naszych witrynach.

RODO

Klauzula informacyjna

 

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuje się, iż:

1) Administratorem danych osobowych jest Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Tarnowskich Górach 42-600 Tarnowskie Góry ul. Karola Miarki 17

2) Szkoła wyznaczyła Inspektora Ochrony Danych Osobowych – Adam Korzuch, z którym można skontaktować się poprzez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w każdej sprawie dotyczącej przetwarzania Pani/Pana danych.

3) Dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań dydaktycznych, wychowawczych                      i opiekuńczych, zgodnie ustawą z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe, ustawą z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty, zgodnie Art. 6 ust. 1 lit. a, b, c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.; Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o gospodarce nieruchomościami (Dz.U. z 2018 r. poz. 121 z późn.zm.)

4) Dane osobowe przechowywane będą w czasie zgodnym z przepisami w/w Ustaw oraz aktów wykonawczych.

5) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

6) Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych osobowych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (możliwość istnieje jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, a nie na podstawie przepisów uprawniających administratora do przetwarzania tych danych)

7) Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pana/Pani, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

8) Odbiorcami Pani/Pana oraz dziecka danych osobowych będą:

- Starostwo Powiatowe w Tarnowskich Górach

- Ministerstwo Edukacji Narodowej

- Kuratorium Oświaty,

- dostawcy systemów informatycznych i usług IT na rzecz Szkoły

- operatorzy pocztowi i kurierzy,

- banki w zakresie realizacji płatności,

- podmioty świadczące na rzecz Szkoły usługi niezbędne do wykonania zobowiązania w zakresie kształcenia,

- organy uprawnione na podstawie przepisów prawa do otrzymania Pani/Pana danych osobowych.

9) Pani/Pana dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu.

10) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych wynikających z przepisów prawa jest obowiązkowe natomiast danych fakultatywnych jest dobrowolne. Konsekwencją nie podania przez Panią/Pana danych obowiązkowych danych osobowych będzie brak możliwości przyjęcia Pani/Pana do Szkoły.

OFERTA WARSZTATÓW

 

wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych

wyżywienie indywidualne;

organizację przyjęć okolicznościowych (wesela, stypy, inne);

szeroki asortyment wyrobów garmażeryjnych i ciastkarskich.

 

OBIADY

Smacznie, tanio z fachową i miłą obsługą!!!

DLA KONSUMENTÓW ABONAMENTOWYCH:

Cena obiadu:

Zestaw obiadowy – 14 zł ;

II danie – 12 zł;

½ obiadu – 10 zł;

zupa - 3 zł.

  

DLA KONSUMENTÓW INDYWIDUALNYCH:

Cena obiadu:

 Zestaw obiadowy – 16 zł ;

 II danie – 13 zł;

½ obiadu – 11 zł;

 Zupa – 4 zł;

Kompot - 1,50 zł;

Deser - 2,50.

 

Danie Dnia 8 zł

  

Sala Konsumpcyjna

 

WYKAZ KADRY PEDAGOGICZNEJ

Nazwisko i imię
poziom wykształcenia/staż pedagogiczny / stopień awansu
wniosek o postępowanieu kw.

Przydzielone zajęcia

 
 

Adach Katarzyna

Matematyka

Zajęcia Rewalidacyjne

 

Burkert Marzena

Wychowanie Fizyczne

 

Buszka Barbara

Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne

 

Caban Michał

Język angielski,
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne
Język obcy zawodowy - angielski

 

Cieśla  Małgorzata

Biologia

 

Ćwieląg Agnieszka

Język niemiecki,
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczno-gastronomiczne

 

Drzazga Justyna

Język polski,

 

Furmaniuk Agnieszka

Wychowanie fizyczne,
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne

 

Gacki Teresa

kierownik szkolenia praktycznego,
przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Gąsewicz - Kluba Katarzyna

Religia,
Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne

 

Gołkowska Gabriela

Religia

 

Góra Joanna

Język polski

 

Izworski Krzysztof

Wychowanie fizyczne

 

Janicki Paweł

Historia,
Historia i społeczeństwo

 

Janik Jadwiga

Przedmioty zawodowe gastronomiczne,
Zajęcia praktyczne,

 

Jendrysek Katarzyna

Przedmioty zawodowe gastronomiczne
Zajęcia praktyczne,

 

Tyc Aleksandra

Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne  

Klos-Jeronimo Sylwia

Język angielski,
Język obcy zawodowy - angielski

 

Koncewicz Ewa

Język angielski,
Język obcy zawodowy - angielski

 

Krztoń Bożena

Język obcy zawodowy - angielski,
Język angielski

 

Kudlińska Katarzyna

Obowiązki bibliotekarza

 

Woźnikowska Justyna

Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Machura Hanna

Marketing usług hotelarskich,
Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelowego,
Podstawy działalności gospodarczej,
podstawy działalności  w gastronomii,
podstawy działalności gospodarczej w turystyce,
Marketing w turystyce

 

Małota Wenancjusz

Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne

 

Mateja Alina

Matematyka,

 

Mazur-Pogoda Jolanta

Zajęcia praktyczne,
Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Matysek Bożena


Zajęcia praktyczne,
Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Milata Magdalena

Fizyka,
Matematyka

 

Myrcik Andrzej

Edukacja dla bezpieczeństwa,
Wychowanie fizyczne

 

Nowakowski Euzebiusz

Wychowanie fizyczne,
Podstawy przedsiębiorczości
Wychowanie do życia w rodzinie

 

Paduch Wiesława

wicedyrektor,
Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Pawlak Ewa

Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Pilarek Aleksandra

Zajęcia rewalidacyjne,
Obowiązki pedagoga

 

Piorun Alicja

Język angielski,
Język obcy zawodowy - angielski,

 

Polakiewicz - Sklorz Lucyna

Chemia,
Podstawy przedsiębiorczości,
Matematyka,
Matematyka rozszerzona

 

Respondek Tomasz

Dyrektor
Język niemiecki

 

Smolarczyk Anna

Język francuski

 

Smura Agnieszka

Zajęcia praktyczne,
Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Sosnowska Lidia

kierownik warsztatów,
Zajęcia praktyczne

 

Stepowany Halina

Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Ślusarczyk Brygida

Zajęcia praktyczne,
Przedmioty zawodowe gastronomiczne

 

Świerkot Mariola

Wychowanie fizyczne

 

Turczyńska - Rewers Teresa

Wiedza o społeczeństwie,
Wychowanie do życia w rodzinie,
Historia i społeczeństwo,
Wiedza o kulturze,
Historia

 

Wicik Alina

Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne
Zajęcia rewalidacyjne

 

Woźna Beata

Język polski,
Etyka,
Wiedza o kulturze

 

Zawartka Elżbieta

Przedmioty zawodowe gastronomiczne
Zajęcia praktyczne,

 

Zobawa Marcin

Informatyka,
Wychowanie fizyczne

Przedmioty zawodowe hotelarsko-turystyczne

 

Zweiffel Agata

Geografia,

 

Zajączkowska Alicja

Geografia

 

Woźniak Marzena

Geografia

 

Wesołek Jarosław

Matematyka

 

Rekrutacja 2018/2019

ZESPÓŁ SZKÓŁ

GASTRONOMICZNO-HOTELARSKICH

w Tarnowskich Górach

ul. K. Miarki 1742-600 Tarnowskie Góry

strona WWW: www.zsghtg.pl

adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

tel. (032) 2853861

Załącznik nr 1 do zarządzenia nr 11/2018

Rekrutacja do Technikum nr 6 jak i ZSZ nr 4 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich odbywać się będzie drogą elektroniczną za pośrednictwem strony www.slaskie.edu.com.pl

Zasady rekrutacji Zespołu Szkół Gastronomiczno Hotelarskich w Tarnowskich Górach

I.    Podstawa prawna:

  • Ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. – Ustawa Prawo oświatowe (Dz. U. z 2017 r. poz. 59).
  • Ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. – Przepisy wprowadzające ustawę – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2017 r. poz. 60).
  • Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 14 marca 2017 r. w sprawie przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego oraz postępowania uzupełniającego na lata szkolne 2017/2018–2019/2020 do trzyletniego liceum ogólnokształcącego, czteroletniego technikum i branżowej szkoły I stopnia, dla kandydatów będących absolwentami dotychczasowego gimnazjum (Dz. U. z 2017 r. poz. 586).
  • Decyzja Śląskiego Kuratora Oświaty nr OA-OR.110.1.2.2018 z dnia 31 stycznia 2018 r. w sprawie terminów przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego i postępowania uzupełniającego, w tym terminów składania dokumentów do klas pierwszych publicznych szkół ponadgimnazjalnych, klasy pierwszej trzyletniej branżowej szkoły I stopnia, na semestr pierwszy klas pierwszych publicznych szkół policealnych, do publicznych szkół podstawowych dla dorosłych, na rok szkolny 2018/2019.

II. Oferta Edukacyjna Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskiego

Tegorocznym Absolwentom Gimnazjów w roku szkolnym 2018/2019

proponujemy dalszą edukację w naszym Zespole Szkół w klasie I w następujących szkołach i na następujących kierunkach:

Technikum nr 6

kierunki i przedmioty punktowane

Technik Hotelarstwa z innowacją

Steward/Stewardessa

j.polski

j.obcy

matematyka

geografia

Technik Obsługi Turystycznej

oddział dwujęzyczny 

(j. angielski)

j.polski

j.obcy

matematyka

geografia

Technik Żywienia 

i Usług Gastronomicznych

j.polski

j.obcy

matematyka

biologia

Branżowa Szkoła I stopnia

kierunki i przedmioty punktowane

Kucharz

j.polski

j.obcy

matematyka

biologia

Piekarz

j.polski

j.obcy

matematyka

biologia

Cukiernik

j.polski

j.obcy

matematyka

biologia

Wędliniarz

j.polski

j.obcy

matematyka

biologia



1. Punktacja za poszczególne oceny:

celujący            –18 pkt

bardzo dobry    –17 pkt

dobry               –14 pkt

dostateczny      –8 pkt

dopuszczający   –2 pkt

Liczba punktów możliwych do uzyskania za oceny z wybranych zajęć edukacyjnych na świadectwie ukończenia gimnazjum wynosi maksymalnie 72 pkt.

2. Liczba punktów możliwych do uzyskania za wyniki egzaminu przeprowadzonego w ostatnim roku nauki w gimnazjum wynosi 100 pkt. Za każdy uzyskany procent uczeń otrzymuje 0,2 punktu, maksymalnie 

20 punktów za każdy z pięciu egzaminów z:

-    języka polskiego,

-    historii i wiedzy o społeczeństwie,

-    matematyki,

-    przedmiotów przyrodniczych,

-    języka obcego nowożytnego na poziomie podstawowym.

3. Świadectwo z wyróżnieniem pozwala uzyskać 7 punktów.

4. Za szczególne osiągnięcia w zawodach wiedzy, sportowych i artystycznych otrzymać można maksymalnie 18 punktów.

5. Osiągnięcia w zakresie aktywności społecznej, w tym na rzecz środowiska szkolnego, w szczególności w formie wolontariatu pozwalają uzyskać 3 pkt.

6. Wszystkie osiągnięcia oraz wolontariat powinny być wpisane na świadectwie ukończenia gimnazjum. Inne dokumenty potwierdzające nie będą honorowane.

III.    Obowiązują następujące terminy:

Termin wprowadzania wniosków przez Internet oraz składania dokumentów przez kandydatów 

do klas pierwszych: 18 maja – 18 czerwca 2018 r.

Termin dostarczenia świadectwa ukończenia gimnazjum i zaświadczenia o szczegółowych wynikach egzaminu gimnazjalnego: 22 – 26 czerwca 2018 r.

Ogłoszenie list kandydatów zakwalifikowanych do przyjęcia: 6 lipca 2018 r.

Potwierdzenie przez rodzica kandydata woli uczęszczania do określonej klasy I poprzez dostarczenie oryginału zaświadczenia o szczegółowych wynikach egzaminu gimnazjalnego i oryginału świadectwa ukończenia gimnazjum: 6 – 12 lipca 2018 r.

Ogłoszenie listy uczniów przyjętych i nieprzyjętych: 13 lipca 2018 r.

W przypadku wolnych miejsc kandydaci mogą składać wnioski w postępowaniu uzupełniającym.

Szczegółowe informacje dotyczące harmonogramu rekrutacji uzupełniającej znajdują się 

w harmonogramie czynności w postępowaniu rekrutacyjnym i postępowaniu uzupełniającym

do klas pierwszych szkół ponadgimnazjalnych, stanowiącym załącznik nr 1 do Decyzji Śląskiego Kuratora Oświaty nr OA-OR.110.1.2.2018 z dnia 31 stycznia 2018 r.

Do szkoły obowiązuje rekrutacja elektroniczna. Kandydat może zadeklarować chęć kontynuowania nauki w dowolnej ilości oddziałów w każdej z trzech wybranych przez siebie szkół. Kandydat zostaje przyjęty 

do pierwszego oddziału z samodzielnie utworzonej listy preferencji, do którego umożliwia mu to punktacja obliczona w procesie rekrutacji. Przydziału do poszczególnych klas dokonuje system, kandydat przyjmuje jego rozstrzygnięcie jako ostateczne.

Decyzja śląskiego Kuratora Oświaty nr OA-OR.110.1.2.2018 z dnai 31 stycznia 2018 r. w dziale

http://www.kuratorium.katowice.pl/index.php/rodzice-i-uczniowie/rekrutacja/postanowienie-slaskiego-kuratora-oswiaty-w-sprawie-terminow-przeprowadzania-postepowania-rekrutacyjnego-i-postepowania-uzupelniajacego-rok-szkolny-20182019/#more-15982

Więcej informacji o kierunkach kształcenia w dziale Kierunki kształcenia lub pod linkiem: www.zsghtg.pl/index.php/startowa/kierunki-ksztalcenia

Ceny Obiadów

Zestaw Obiadowy Abonamentowy
14
Dla konsumentów abonamentowych
Drugie Danie Abonamentowe
12
Dla konsumentów abonamentowych
Połówka Zestawu Obiadowego Abonamentowego
10
Dla Konsumentów Abonamentowych
Zupa Abonamentowa
3
Dla konsumentów abonamentowych
Zestaw Obiadowy Gotówkowy
16
Dla Konsumentów Indywidualnych
Drugie Danie Gotówkowe
13
Dla Konsumentów Indywidualnych
Połówka Zestawu Obiadowego Gotówkowego
11
Dla klientów indywidualnych
Zupa Gotówkowa
4
Dla Konsumentów Indywidualnych
Danie Dnia
9
Dla Konsumentów indywidualnych
Kompot
1.50
Dla konsumentów indywidualnych
Deser
2.50
Dla konsumentów indywidualnych

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.

Klauzula informacyjna RODO. Dowiedz się więcej