- Szczegóły
- Kategoria: Oferty Pracy
Oferty pracy w ZSGHTG
NASZE KIERUNKI KSZTAŁCENIA
TECHNIKUM NR 6
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Cele szczegółowe innowacji i sposoby ich realizacji:
TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
• praktyki miesięczne i fakultatywne staże zawodowe w biurach podróży, hotelach, centrach informacji turystycznej, porcie lotniczym
• możliwość uzyskania uprawnień opiekuna/kierownika wycieczek
• zajęcia z animatorami czasu wolnego
• wycieczki przedmiotowe w kraju i za granicą
• język obcy zawodowy: organizacja turystyki krajowej i międzynarodowej
Technik żywienia i usług gastronomicznych to nowy zawód, który powstał z połączenia trzech zawodów na poziomie technika: technika żywienia i gospodarstwa domowego, technika organizacji usług gastronomicznych oraz kucharza. Dynamiczne zmiany zachodzące na rynku pracy wymusiły konieczność połączenia tych zawodów tak, aby absolwent tego kierunku kształcenia był bardziej wszechstronny i przystosowany do wymagań pracodawców oraz klientów
Branżowa Szkoła I Stopnia
W naszej szkole możesz kształcić się na jednym z 4 kierunków:
Kucharz
Piekarz
Cukiernik
Przetwórca Mięsa
Kelner
Magazynier Logistyk
Sprzedawca,
Pracownik Obsługi Hotelowej
Oferty pracy w ZSGHTG
Warsztaty prowadzą następującą działalność
wyżywienie dla grup wycieczkowych i turystycznych;Celem projektu jest podniesienie jakości i efektywności kształcenia praktycznego w Technikum nr 6 w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Tarnowskich Górach poprzez organizację staży uczniowskich dla 150 uczniów i uczennic klas III i IV kształcących się na kierunkach kształcenia technik hotelarstwa, technik organizacji turystyki i technik żywienia i usług gastronomicznych.
Każdy uczestnik/uczestniczka odbędzie staż uczniowski w wymiarze 140 h zegarowych. Za zrealizowany wymiar godzin stażu uczniowskiego uczestnicy i uczestniczki projektu otrzymają stypendium stażowe.
Projekt realizowany będzie w ciągu dwóch lat szkolnych 2024/2025 i 2025/2026.
Okres realizacji projektu 02.09.2024 - 31.08.2026.
W wyniku realizacji projektu kwalifikacje nabędzie 150 osób kierunkach technik hotelarstwa, technik organizacji turystyki i technik żywienia i usług gastronomicznych.
Wartość całkowita projektu 672 262.50 zł
Dofinansowanie 605 036,25 zł
w tym
Wartość dofinansowania z UE 571 423.12 zł
Budżet Państwa 33 613,13 zł
Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus,
w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021 – 2027
Priorytet FESL.06 Fundusze Europejskie dla edukacji
Działanie FESL.06.03 Kształcenie zawodowe
#Fundusze UE
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.
Klauzula informacyjna RODO. Dowiedz się więcej